Sunday, October 2, 2011

4. Loeng op süsteem

kodutöö 4
Valisin omale Windows 8, kuna see on uus ja mina pole seda veel kasutanud, ning arvan, et varsti kasutan seda isegi. Ja kuna õppejõud rääkisid ja näitasid seda, siis tahtsin ise ka proovida milline see siis on.

Installisin omale VM Virtualboxi ja laadisin alla window 8 developer edition.

Järgisin juhendit ja seadistasin, mis  OP süsteem sinna tuleb, mis nimi, kui palju RAM'i kasutab ja kui palju mälu on, lisaks valisin, et see ei võta mälu kohe ära. kõik läks hästi. Ja virtuaal arvuti sai valmis.
Nüüd oli vaja mingi OS sinna panna. kuna olin alla laadinud Win8 siis kasutangi seda.
Edasi valisin "settings" sealt valisin, et see kasutaks virtuaal diski ja sidusin faili, kus oli win8 peal Oracle'ga.
Siis alustasin Win8 kasutamist.
Nõustusin litsensiga. Ja siis läks pikalt aega kuna süsteem esmakasutusel teeb oma settingud ära ja installib windowsi lahti. Vanemate windows'te intallimisega oli põhimõtteliselt same ainult siin küsiti windows live kasutajat. Peale seda lisasin küsiti mis nime ma OSile annan ja siis Live kasutaja ja selle parooli. Arvan, et win8 on tihedalt seotub window live IDga.
Siis alustasin win 8 kasutamist.
Minu meelest on uus windows omapärane, et näeb välja nagu touch telefon. Harjumiseks kuluks natuke aega aga kui oma menüü hästi ülesehitada siis võib olla väga mugav. Loengutes räägiti ka teistest omapäradest, nagu task manager näitab kui palju mingi app ruumi jne. kasutab.

Lihtne/raske?
Minu meelest oli üpriski lihtne. Meile oli kasutus juhend ette antud ja see oli otsekohene. Isegi ilma selleta arvan, et vist saaks hakkama. Võib-olla ainus koht, kus ma hätta jääks oleks "diski" koha üles leidmisega, mis oli settingute all, kuna ma sellist programmi tavaliselt ei kasuta, siis mai teaks, kus see asuks.

tavakasutaja seisukoht?
Arvan, et seda oleks raske öelda, kuna inimesi on erinevaid. Inimesed, kes oskavad vajaliku info üles leida saaks hakkama. Kuna arvan, et nad leiaksid head juhendid kuidas mida teha ja mida vaja. Arvan, et pole palju vaja teada arvutitest kuna  see on päris otsekohene install, küsitakse mida vaja ja kui palju. Aga loomulikult on olemas ka hulk inimesi, kes võib-olla hakkama ei saa.

probleeme ei tekkinud ainult võttis natuke aega settingute suhtes.

1 comment:

  1. Ülesanne igati korralikult lahendatud. Windows 8 ja MS Live ID seotuse kohta niipalju, et hädavajalik see Windows 8 juures ei ole aga päris palju annab juurde küll. Lähemalt saab lugeda siit: http://blogs.msdn.com/b/b8/archive/2011/09/26/signing-in-to-windows-8-with-a-windows-live-id.aspx

    ReplyDelete