Saturday, November 12, 2011

9. loeng – Veeb

kodutöö 9

Vidinad

● Lehele lisatavad ning kusagil mujal töötavad
lahendused
● YouTube videoklipid
● Google kaardid ja muud teenused (tõlkimine,
diagrammid, Gadgetid)
● Microsofti Popfly mashup ("mätserdis")
● Keskkondade pakutavad tükid (nt. Facebooki
kommuuni andmete näitamine)


Olen ise kasutanud oma kodutöös Youtube ja Google mapsi vidinaid.
Lugesin selle Popfly mashup'i kohta, mis oli siis selline program, millega sai veebi lehti teha ja vidinaid, kuid see võeti käibelt 2009 aasta augustis.
Facebooki tükikesi olen ise näinud erinevatel lehtedel, kus on siis suvaliselt valitud isikute nimed pildid, kes on selle kommuuniga liitunud ja loomulikult like nupp.

Põhimõtteliselt nende panek veebilehtedele isegi siia bloogi on suhteliselt kerge. Youtube's ja Google maps'i puhul sai kopeerida embed objekti ning see lihtsalt lisada php koodi või siis foorumi posti, kui see kasutab mingil määral php koodi, ning veebi lehel näitab videot, ilma et ise oleks pidanud midagi tegema, isegi sai pildi/video suurust muuta. Kaardi puhul sai lihtsalt koordinaadi sisestatud ja veebi lehel näitab neid koordinaate, mis oli sisestatud. Arvan et see Facebooki linke nupp käib sama moodi.


Google maps'i kaarti on hea kasutada, näiteks kui tegemist on mingi äriga ja neil on aadress siis võib asukoha lehele lisada kaardi, et tavakasutajad näeksid, kus see maja/kontor asub.
See teeks lehe külastajale info käte saamise lihtsamaks.

Ei teagi kus youtubi video'id kasutada ju siis oma lehtedel.
Sama kehtiks ka facebooki vidinaga. Näiteks oma leht, blogi, mingisugune grupileht või firma leht millel on oma facebook.

Ühesõnaga vidinad teevad tavakasutajale informatsioon leidmise, näitamise mugavamaks olgu see geograafiline asukoht, mõni video või fackbooki grupp. Ning lehtede programeeriatele elu lihtsamaks andes nendele objekti koodi.

No comments:

Post a Comment